Interview

Ельміра Мехтієва – про бізнес, сім’ю та нові проекти

Провідний б’юті-експерт, інфлуенсер, власниця однієї з найбільших платформ онлайн-рітейлу професійної косметики “EKABEAUTY”    та засновниця благодійного фонду EKABEAUTY family – Ельміра Мехтієва розповіла  редакції видання THE ICONua про свій бізнес, сім’ю та нові проекти. 

Також Ельміра регулярно ділиться в соцмережах своїми секретами і порадами з догляду, чим мотивує своїх улюблених прихильників рухатися і розвиватися далі, навіть під час війни в Україні.

Ельміра Ви – б’юті-експертка, власниця великої компанії, як Вам вдається завжди бути на крок попереду своїх конкурентів? У чому Ви не схожа на інших?

Дякую. Я давно не спостерігаю за конкурентами, на це просто немає часу, а те, на скільки кроків я попереду – видніше моїм клієнтам і партнерам. Сама про це просто не замислююся, бо всі свої ресурси і сили витрачаю на роботу. Головними відмінними рисами, напевно, можна назвати виробництво власних продуктів (резиночки і пов’язки для волосся, холодильник для косметики, пензлі, натуральні джеми та ін.), постійне розширення бізнесу  у форматі продажу франшиз і, звісно ж, ексклюзивний портфель брендів, яким ми дуже пишаємося. У EKABEAUTY представлені не тільки популярні бренди, які вже добре відомі та легко продаються, а й нові на українському ринку якісні продукти, особисто протестовані мною. 

 Як давно на ринку компанія “EKABEAUTY” і з чого все почалося?

Все почалося в далекому 2010-му, коли про онлайн-продажі мало хто чув. Партнер запропонував ідею відкриття інтернет-магазину косметики, яку ми успішно реалізували. Пізніше я викупила свою частку в компанії і почала її активний розвиток. 

Чи важко жінці вести бізнес? Чи є у Вас підтримка?

Мені здається, це складно всім, незалежно від статі, але на щастя, в Україні є багато можливостей для реалізації своїх ідей і чесного ведення бізнесу. Якщо ви говорите про матеріальну підтримку, – у мене її немає і не було. Мої основні інвестори – це моя команда, “мої люди”, їхня самовіддача і кропітка праця складають основу розвитку компанії.  

Що Вам найбільше подобається у Вашій роботі?

У моїй роботі мені подобається все! Я люблю займатися самоосвітою і навчанням співробітників, люблю генерувати нові ідеї, працювати над маркетингом, спілкуватися як з партнерами про глобальні речі, так і особисто консультувати клієнтів. Кожен із цих процесів приносить величезну насолоду. 

Хто Ваш клієнт?

Мій клієнт – це споживач якісного, перевіреного і сертифікованого продукту, якому важливий індивідуальний підхід у виборі косметичних засобів. Він любить себе, береже свій час та гроші. 

Як вплинула на Ваш бізнес війна в Україні? З якими труднощами зіткнулася компанія?

Звісно, у планах розвитку компанії, 2022 рік був зовсім іншим… Але ми вдячні і за те, що маємо в підсумку. Наразі наша основна мета – навіть під час війни та труднощів, забезпечити кожну жінку найціннішою для неї копалиною – “рожевою нафтою”. Адже для жінок косметика так само важлива, як нафта для чоловічого бізнесу. Саме на ній зосереджено багато процесів у світі.

Розкажіть докладніше про благодійний фонд EKABEAUTY family, коли він був створений і з якою метою?

На третій день війни ми з моєю командою і друзями створили фонд для допомоги людям на окупованих територіях. У той момент були труднощі з постачанням продуктів харчування, води та медикаментів. Особливо вразливими виявилися люди похилого віку, які залишилися зовсім одні… Намагалися допомогти, всім чим могли.

Фонд функціонує і донині. Зараз ми зосередили сили на допомогу переселенцям, в основному це діти та жінки.

Де знаходите сили йти вперед, незважаючи на труднощі?

У вирі всього, що відбувається зараз, я іноді сама не розумію, що мотивує мене щоранку підніматися з ліжка та йти вперед. Але потім я згадую про “своїх людей” і встаю заради них. Тому, що у них є тільки я, а у мене – тільки вони. 

Що Вас надихає і мотивує на нові ідеї та проекти?

Мій син, моє особисте життя і те, що я йду з певним посилом і знаннями в суспільство.

Як виходите із ситуації, коли щось іде не за планом?

Ми живемо в такі часи і в такій країні, що в нас тут часто все йде не за планом. Заспокоююся, приймаю ситуацію і знаходжу з неї вихід. На щастя, поки що не виникало таких труднощів і завдань, які я не змогла б вирішити. 

Розкажіть про благодійний марафон #ходжузельмірою, як виникла ця ідея?

Почалося з того, що 3 роки тому я поставила особисто для себе мету – проходити щодня не менше 10 тисяч кроків. Ділилася своїми досягненнями в соцмережах і тим самим надихала інших. Знайшла багато однодумців, з якими ми об’єдналися в цілий марафон на 200 осіб. Цього року пройшов уже 4-й марафон, який став благодійним – люди платили за участь, а на виручені кошти ми зробили 4 добрі справи. 

Навесні 2023-року планую 5-й марафон, теж із благодійними цілями, але більш масштабний. 

Які “жіночі дрібниці” роблять Вас щасливою?

На жаль, “дрібницями” вже не обійтися. Душа вимагає чогось більш глобального, наприклад, відчуття затребуваності моїх знань і навичок. 

Які чоловічі якості Вас притягують? А які відштовхують?

Мене притягують справжні чоловіки: турботливі й уважні, розумні, харизматичні. Важливо, щоб чоловік дотримувався обіцянок, не люблю базік. Також може відштовхнути відсутність ініціативи, жадібність і дурість. 

Який найромантичніший вчинок чоловіка Вам запам’ятався?

Купив можливість назвати зірку моїм ім’ям. 

Ваше серце зараз вільне?

Моє серце вільне вже дуже багато років. 

У Вас чудовий син Арсен, Ви сувора мама? Яких принципів дотримуєтесь у вихованні?

Виховання будується на дружніх і довірчих стосунках. Головне правило – не брехати одне одному. Щоб не сталося – говорити правду. Мій син знає, що навіть за поганий вчинок я не буду сваритись, якщо він сам у ньому зізнався. 

Ідеальна сім’я – яка вона?

Та, якою скоро стане моя – повноцінна, з великим світлим будинком, собакою, садом, сміхом дітей. Мені подобаються картинки з американських фільмів і я впевнена, що повторю їх у реальному житті. 

Які цілі/плани на наступний рік?

Вистояти, відзначити перемогу і продовжувати розвиватися. Працювати над новими проектами, розширювати бізнес. Відбудовувати свою країну, допомагати їй у процвітанні.  І…, звісно, жити у своє задоволення!

Elmira Mechtieva